• Pasfoto verplichte digitale spelerspas

18 aug 2021 | News
  • Pasfoto verplichte digitale spelerspas

Zorg aub voor een goede (pas)foto in de voetbal.nl app! Het is namelijk ook de foto voor jouw digitale spelerspas die nodig is voor de wedstrijden in de KNVB Wedstrijdzaken app. Dat geldt voor alle voetballers van O13 en ouder die wedstrijden willen spelen.

Het hoeft niet een officiƫle pasfoto te zijn, maar moet wel daarop lijken. Dus geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand, geen petjes en geen zonnebrillen. Zorg voor een foto met voldoende contrast. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen en vraagt om een ander ID voordat je aan de wedstrijd mag deelnemen.

Van 1 juli t/m 31 oktober kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen via de Voetbal.nl-app of de KNVB Wedstrijdzaken-app. In dezelfde periode kan ook de ledenadministratie (via het ledenbestand) de foto's van alle leden wijzigen. De teammanager kan in dezelfde periode ook de foto’s van de teamleden wijzigen (via de Wedstrijdzaken-app). De foto moet een JPG, GIF of PNG bestand zijn. Om de kwaliteit van de foto's te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto's die kleiner zijn dan twee megapixel (1600x1200 px). De foto's worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800x600 px.