• Samen zijn we vv Hillegersberg

Beste jeugdspelers en ouders van jeugdspelers van vv Hillegersberg,

Jullie voetballen met plezier bij vv Hillegersberg of supporten enthousiast onze voetbalvereniging. Om alle teams te laten spelen zijn er, net als bij de meeste andere sportclubs, veel vrijwilligers in de weer. Denk hierbij aan trainers, coaches, commissieleden, kantinepersoneel en niet in de laatste plaats scheidsrechters. Daarom willen we jullie hierbij rechtstreeks benaderen om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

We willen iedereen die nu nog niet actief is, vragen het antwoordformulier in te vullen en een voorkeur aan te geven uit de hieronder vermeldde activiteiten. Bij elk activiteit staat kort vermeld voor welke groep spelers en ouders de activiteit bedoeld is. Voor de jongere spelers die nog niet als vrijwilliger aan de slag kunnen (t/m JO12), verwachten wij dat de ouders dit oppakken.

Met elkaar bezig zijn voor de club wordt door de vrijwilligers erg positief ervaren. Het is gezellig, versterkt de onderlinge band en binding met de club en geeft een voldaan gevoel! Om te stimuleren dat jeugdspelers zich als vrijwilliger inzetten voor trainen, coachen en fluiten, geldt voor hen een kleine vergoeding. De hoogte van deze vergoedingen is afhankelijk van de leeftijd, frequentie, opleidingen en soort activiteit.

Wij zien als jeugdcommissie uit naar jullie aanmeldingen!

Toelichting op de activiteiten:

1. Scheidsrechter: (vanaf JO13 en ouders)

Wedstrijden JO8 t/m JO10 worden begeleid door een spelbegeleider, hiervoor worden ouders gevraagd via de coach of begeleider van het team. Wedstrijden vanaf de JO11 worden begeleid door een scheidsrechter. Dit gebeurt door ouders en jeugd vanaf JO13. Om te leren hoe dat moet, wordt er een informatie avond en een cursus gegeven. In onderling overleg wordt je als scheidsrechter ingedeeld om gedurende het seizoen een aantal jeugdwedstrijden te fluiten, meestal op zaterdag. Voor jeugdscheidsrechters die regelmatig fluiten, gelden vergoedingen

2. Trainer/coach van een jeugdelftal (vanaf JO14 en ouders)

De meeste jeugdteams trainen en spelen 2 of 3 keer per week. De club heeft voor beginnende trainer/coaches een interne opleiding en voor meer ervaren trainer/coaches een KNVB opleiding. Als trainer vorm je met de coach en eventuele andere trainers het begeleidingsteam van een voetbalteam en maak je hiervoor onderlinge afspraken over hoe en wanneer je traint. Daarnaast ben je contactpersoon voor de spelers en ouders van het team en regel je spelbegeleiders (JO8 t/m JO10), oefenwedstrijden en toernooien. Voor jeugd die als trainer of coach actief is, gelden vergoedingen.

3. Commissiekamer (alleen voor ouders)

Op elke speeldag is de commissiekamer bemand door ouders die elk een dagdeel aanwezig zijn. Zij zijn aanspreekpunt voor de teams en zorgen ervoor dat teams een kleedkamer en een veld hebben. Het organisatorische verloop van een voetbaldag wordt grotendeel vanuit de commissiekamer geregeld. Als ouder word je door het bestaande team ingewerkt zodat je snel aan de slag kunt.

4. Coördinator leeftijdscategorie (alleen voor ouders)

Elke leeftijdscategorie van JO7 t/m JO19 heeft een coördinator. Als coördinator ben je gedurende het seizoen aanspreekpunt voor ouders, spelers en trainer/coaches. Je helpt mee de spelers voor het seizoen in passende teams in te delen, helpt de trainers/coaches met indelen van de trainingen en organiseert de teamevaluaties. Als coördinator maak je onderdeel uit van de jeugdcommissie waarin je met elkaar het jeugdbeleidsplan en de jeugdactiviteiten uitvoert. De jeugdcommissie vergadert maandelijks en als coördinator ligt de piek van werkzaamheden vlak voor de start van het seizoen.

5. Kantine (vanaf JO19 en ouders)

Om de club toegankelijker te maken voor ouders en spelers willen we de kantine en bar ook door de weeks openen. Daarvoor hebben we mensen nodig die af en toe achter de bar willen staan. Het gaat om 2 tot 3 uur op doordeweekse dagen. Inroosteren vindt in overleg plaats en je wordt ingewerkt.

6. Organiseren activiteiten (vanaf JO15 en ouders)

Gedurende het jaar organiseert de club allerlei jeugdactiviteiten. Denk aan de olieballentraining, het mixtoernooi, het eigen jeugdtoernooi, zondagactiviteiten, etc. Hiervoor zijn vrijwilligers nodig die de activiteiten organiseren en communiceren maar ook mensen die op de dag van de activiteit zelf alles in goede banen leiden.