• Even voorstellen

Ik ben Henny Bakker, vader van een dochter van 15 en voetballiefhebber/sporter pur sang.

Zelf opgegroeid bij v.v. Schiebroek, daar ook de voorzichtige stap gezet om als 16-jarige jeugdspeler trainingen te gaan verzorgen. Een vergelijkbare situatie zoals de structuur bij v.v. Hillegersberg nog steeds is.

Later heb ik bij Sparta-Rotterdam de stap gemaakt van onbewust bekwaam naar bewust bekwaam trainerschap, het vak geleerd en onder toeziend oog van toenmalige professionals de nodige diploma’s gehaald.

Ik heb het voorrecht gehad om op diverse uiteenlopende niveaus training te hebben mogen geven, internationale ervaringen op te hebben mogen doen en bij heb mogen dragen aan ontwikkelingen van zowel mensen als sporters.

Het contact met de vereniging dateert uit 2020 maar ben ik sinds 15 maart 2022 actief voor. Ik heb i.o.m. het bestuur een opdracht aangenomen om als een soort externe adviseur een inventarisatie te maken. Dit is ook de reden waarom ik “een rondje langs de velden” maak tijdens trainingen en wedstrijden, observeer, informeer en rapporteer. Op dit moment ben ik bezig om voor de vereniging te inventariseren waar ambitie, vrijblijvendheid, vaardigheid en beschikbaarheid kunnen leiden tot een nog meer verantwoord Jeugdvoetbal beleid. Omdat mijn visie is gericht op verantwoord sporten voor iedereen, zullen mijn bevindingen niet alleen gericht zijn op selectieniveau, integendeel.

“HET IS TENSLOTTE OOK ONZE TAAK OM IEDERE VOETBALLER, LID VAN V.V. HILLEGERSBERG, IN ZIJN/HAAR EIGEN WAARDE TE KUNNEN LATEN EN VERANTWOORD TE KUNNEN BEGELEIDEN NAAR JONG VOLWASSENHEID”.

Een beleid ook waarbij de opleidingsteams/-elftallen en overige jeugdvoetbalteams/-elftallen min of meer dezelfde faciliteiten kan worden geboden om hun hobby zo verantwoord en leuk mogelijk te kunnen beoefenen. Een visie en expertise die ik in vele jaren zorgvuldig heb opgebouwd als voormalig Combinatie functionaris, in dienst van de KNVB en later voor Rotterdam Sportsupport.

Met het bestuur is afgesproken dat er geen persoon gewenst is die de vereniging komt veranderen tot een professionele organisatie, maar juist iemand die een verbinding kan gaan vormen tussen de vele individuele vaardigheden, verschillende inzichten en communicatie tussen deze diversen. Het streven is hierbij niet alleen toe te werken naar een juiste functieomschrijving en profielschets m.b.t. een persoon die v.v. Hillegersberg toekomstbestendig kan inrichten, maar ook iemand die voor langere termijn beschikbaar is.

Mocht u vragen hebben of iets willen bespreken met mij, kijk ik uit naar een kennismaking en sta altijd open om met u in gesprek te gaan. Samen met het bestuur zullen wij u ook open en transparant informeren over mogelijke ontwikkelingen.

Met sportieve en vriendelijke groet
    Henny Bakker