• Geslaagd!

Woensdag 6 maart was het dan zo ver: zouden we wel of niet geslaagd zijn?

Met 7 juniorentrainers van vv Hillegersberg en 20 trainers van andere clubs uit de regio waren we vanaf oktober weer terug in de schoolbanken. De cursus Juniorentrainer werd gegeven door Jan Verveer, zelf hoofdtrainer van amateurclubs, die al jarenlang deze cursus namens de KNVB verzorgt. Met veel humor en ervaring heeft hij ons de kneepjes van het vak van trainer en coach bijgebracht.

We begonnen steeds bij de basis: belangrijkste doelstelling van voetbal (winnen), de 3 spelvormen (aanvallen, verdedigen en omschakelen), daarna mochten we de theorie in de praktijk brengen. Verschillende juniorenteams van onze vereniging waren lijdend voorwerp van de cursisten omdat we steeds per tweetal een training mochten geven aan een team. Hierdoor ontstond het bijzondere beeld van een trainend team (14 jongens), 2 trainer-cursisten en wel 20 toekijkende cursisten.

We leerden de belangrijkste eisen van een training: voetbaleigen, herhalen, aanpassen aan de groep en de juiste vorm van coachen. Daarnaast ging het ook over de omgang met junioren en hun ouders.

Ik heb hier veel van geleerd, zowel van cursusleider Jan, maar ook door discussies met de andere trainers. Het resultaat: op 6 maart haalden alle 7 deelnemende trainers van vv Hillegersberg hun diploma

Gefeliciteerd Bryan, Frank, Arnold, Danny, Luc en Sander!

Iem Smid (trainer JO15-3)