• Bollenboffenbokaal bij vv Hillegersberg

    Afgelopen woensdag 6 maart hebben 23 jongens en meisjes uit de Onder 11 en Onder 12 van vv Hillegersberg een superleuke middag gehad. Zij namen deel aan de Bollenboffenbokaal die door sportcommentator Emile Schelvis een nieuw leven is ingeblazen.

    Het evenement stond in het teken van het Weerstandfonds. Dit fonds doet onderzoek naar het versterken van ons immuunsysteem tegen de steeds meer oprukkende virussen en bacteriën. Dit ook ten behoeve van nieuwe therapieën tegen kanker, ALS en MLS.

    Onze jeugdspelers namen eerst penalty’s op onze eigen selectiekeepers. De beste vijf penaltynemers, Timo, Lucas, Thijmen, Kayson en Otto, stonden even later oog in oog met Ed de Goeij, oud keeper van Feyenoord en Oranje. Ieder van hen mocht 5 penalty’s nemen en omdat er daarvan wel 10 ingeschoten werden mogen deze jongens dit hoogstwaarschijnlijk nog een keer overdoen tijdens de finaleronde, voor een thuiswedstrijd van Sparta, op Het Kasteel.

    De 18 overige jeugdspelers mochten geld verdienen voor het Weerstandfonds door op het gatendoek van vv Hillegersberg te schieten. Daarna werd van afstand op kleine doeltjes geschoten waarmee met elk schot raak een tientje verdiend kon worden.

    Als laatste was het de beurt aan Jerdy Schouten (Excelsior Rotterdam) en Feliks Verhaar (Hillegersberg zondag 1) om geld voor het goede doel bij elkaar te schieten. Dat deden ze heel verdienstelijk zodat Otto Smit uiteindelijk een cheque van wel 2750 euro aan het Weerstandfonds mocht aanbieden.