• Na vorige week in de eerste ronde van de nacompetitie te hebben gewonnen van FC IJsselmonde, moest onze eerste Zondag team nu de strijd aanbinden met Blijdorp, de winnaar van de derde periodetitel, in een direct gevecht om een plaats in de tweede klasse.

In een spannende wedstrijd wist Hillegersberg de overwinning met 2-0 uit het vuur te slepen. Een aanvankelijk sterker Hillegersberg kwam op voorsprong door een kopbal van Soufian Tanouti. Hierna ging het meer gelijk op, waarbij ook Blijdorp een aantal keer gevaarlijk doorkwam. Met deze stand van 0-1 brak de rust aan op het door zon overgoten sportpark van Blijdorp.

Na de rust een ongewijzigd spelbeeld, waarbij langzaam Hillegersberg weer wat sterker werd dan Blijdorp, dat wel bleef aandringen om de gelijkmaker te forceren. Ze kregen via een toegekende strafschop ook daadwerkelijk de kans dit te verwezelijken. Maar onze doelman Bas van den Bulk, die een uitstekende westrijd keepte, wist de ingeschoten bal te keren en zorgde zodoende voor opluchting bij alles wat Hillegersberg was en voor teleurstelling bij de mensen van Blijdorp.

Uit een prima aanval met een uitstekende voorzet van Denilson, kopte Felix Verhaar de verlossende 2-0 binnen. Het geloof in een goede afloop verdween uit het spel van Blijdorp, waarop Hillegersberg de wedstrijd probleemloos uitspeelde.

Na het laatste fluitsignaal waren er de ontlading en de felicitaties. Hillegersberg speelt volgend seizoen voor het eerste in haar bestaan in de 2e klasse van de KNVB.

Alle betrokkenen, spelers, trainer, leiders, fysio, grensrechters, bestuur en al onze trouwe supporters van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!