• Haal je spelregelbewijs

Een spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in - én begrip voor - beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt het kennen van de regels voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Met ingang van seizoen 2014-15 moeten alle 2e-jaars JO17 spelers (B junioren) verplicht het spelregelbewijs halen; ook al spelen ze bijvoorbeeld bij de senioren. Als leden het spelregelbewijs niet halen, mogen zij het seizoen daarop niet voetballen. Een speler heeft een heel seizoen + zes wedstrijden in het nieuwe seizoen de tijd om het spelregelbewijs te halen.

Het is ook mogelijk voor anderen om vrijwillig een spelregelbewijs halen! Te denken valt aan jongere spelers, of trainers/coaches en assistent scheidsrechters bij de junioren. Meer info via Voetbalmasterz of jeugd@vvhillegersberg.nl.

Echte voetballers beheersen de regels.