• Koploper ESTO was afgelopen zondag 11 februari niet opgewassen tegen de kwalitatieve power van vv Hillegersberg in deze boeiende wedstrijd. ESTO probeerde op basis van een voorbeeldige inzet, vv Hillegersberg het voetballen onmogelijk te maken en bij vlagen kwamen zij ook tot aardig voetbal. In de 6e minuut was het echter raak: Nick van Velzen schoot de bal schitterend in de linker bovenhoek. Tien minuten later stond de paal een treffer van Felix Verhaar in de weg, die ook met een schot met een curve de bovenhoek zocht. ESTO gaf in het vervolg van de eerste helft niet veel meer weg, maar wist ook geen overwicht op te bouwen. Over en weer waren er wat mogelijkheden, echter geen grote kansen. Het duurde tot de 86ste minuut voordat de beslissing viel.

ESTO ging het laatste kwartier één op één spelen om te trachten de 1-0 achterstand om te buigen. Ons ervaren team gebruikte de geboden ruimte slim, om vervolgens de wedstrijd definitief in ons voordeel te beslissen. De 0-2 viel in de 86ste minuut na een snelle uitgespeelde aanval. Jaouad zette voor van links, waarna Felix de bal kon binnenwerken. Duidelijk werd dat vv Hillegersberg serieus een gooi gaat doen naar het kampioenschap, na dit uitstekende resultaat. Opmerkelijk is dat van de 12 doelpunten die ESTO tegen heeft, er 7 zijn opgelopen tegen vv Hillegersberg. Dit zegt iets over de defensieve sterkte van ESTO en over onze aanvalskracht. Zondag 1 heeft als team heel goed gepresteerd. Naast de gebruikelijke uitblinkers moeten we nu toch Danny noemen en Roy, die naast zijn traditionele kunststukje, prima keepte.

Bert met dank aan Han Koevoets