• Toelichting indeling teams JO7, JO8 en JO9

  De voorlopige teamindeling voor de JO-8 en JO-9 staat eind van deze week op de site van vv Hillegersberg.

  Waar is de teamindeling op gebaseerd?

  • De teams worden vanaf komend seizoen kleiner, uitgangspunt is 8 of bij uitzondering 9 kinderen, de teams spelen n.l. niet meer 7 tegen 7 maar 6 tegen 6 op kwart veldjes.
  • De indeling is zoveel mogelijk gebaseerd op leeftijd, i.p.v. de F krijgen we jeugd onder 8 (JO-8) en jeugd onder 9 (JO-9). Hier en daar zijn de leeftijden wel wat gemengd. Dit om zoveel mogelijk volledige teams te maken en omdat een aantal F-mini’s van afgelopen seizoen heeft aangegeven competitie te willen gaan spelen.
  • Het belangrijkste voor de indeling is de input van de coaches en trainers. Daarnaast hebben de indelingswedstrijdjes geholpen. Het streven is dat alle spelers op hun eigen niveau kunnen voetballen en niet op hun tenen hoeven lopen. Spelers die wat verder zijn in hun ontwikkeling krijgen wat meer uitdaging in een hoger team.
  • We hebben zoveel mogelijk geprobeerd rekening te houden met ieders wensen, al is dat helaas niet altijd mogelijk. Het kan dus zijn dat uw zoon of dochter niet bij vrienden, klasgenoten of voormalig teamgenoten wordt ingedeeld.

  Het is mogelijk dat uw kind in een lager team wordt ingedeeld dan dat hij of zij (of u) had verwacht. Uiteraard kan dit een teleurstelling zijn. Op sportief gebied blijft uw kind zich minimaal tot zijn/haar 18e verder ontwikkelen. Nu in het 3e team betekent dus niet, nooit in het 1e team.

  De teamindeling is op hoofdlijnen af, maar kan nog iets wijzigen, bijvoorbeeld door opzeggingen of nieuwe aanmeldingen. De indeling van de mini’s (vanaf komend seizoen JO7) wordt voor 1 augustus bekend gemaakt en is onder meer afhankelijk van het aantal ouders dat kan gaan begeleiden.

  Wij hebben veel zin in komend seizoen en hebben uw hulp nodig. Elk team heeft een of twee trainers en/of coaches nodig. Hierbij zijn wij afhankelijk van ouders. Uit ervaring weten wij dat goede begeleiding helpt om het seizoen voor uw kind tot een succes te maken!

  Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden als trainer en/of coach, dan kunt u contact met ons opnemen.

  Met vriendelijke groet,

  De F-coördinatoren van Hillegersberg 2017-2018

  Bianca Remmerswaal (b.remmerswaal@depiloot.nl) & Annemarijne Moreu (ammoreu@hotmail.com)